A rendezvényszervezés kemény munka, főleg télen. Az hiszik, hogy főleg tavasszal meg nyáron rendeznek az emberek partikat, és télen mindenki otthon ül, és teát iszik. A régi meggyőződés az, hogy az esküvőket csak napsütéses, jó időben lehet tartani, nyáron, és télen senki nem is gondolna ilyesmire. Ez tévedés, egyre népszerűbbek a téli esküvők, bizonyára azért is, mert a fehér hó szép hátteret ad zöld dekorációnak és a fehér ruhának, na meg a vőlegény fekete öltönyének. Persze az ilyen téli események még több szervezést igényelnek, hogy a vendégek ne fagyjanak meg, hogy minden időjárásra felkészüljünk, a hóra és az esőre is. Ilyenkor a catering megszervezése is nagyobb kihívás, hisz az ételeket melegen kell tartani. Na meg ott van a fényképezés kérdése, amit nem lehet akármikor megejteni, mert gyorsan sötétedik télen.

És az esküvő még csak az egyik típusú esemény, amivel meg kell birkóznunk. Emellett ott vannak a karácsonyi partik is, amiket persze tömegével szervezik decemberben. Ez persze kevésbé stresszes munka, mint egy esküvő, de a megrendelő nem kevésbé tud morcos lenni, ha valamit elszúrunk.

Szóval nem könnyű ez az időszak, ráadásul egyre kevesebb időm jut saját magamra és a családra. A sok rohangálás közben azért jutott egy kis idő arra, hogy a barátnőmmel leüljek, és megigyunk egy kávét, meg együnk egy sütit. Ő mutatott először rá arra, hogy a kedvenc aktatáskám, amit mindig mindenhova magammal viszek, bizony szakadt az oldalán. Nekem meg fel se tűnt addig, és rémülten gondoltam vissza arra, hogy hetekig ezzel mászkáltam, ezzel találkoztam az új ügyfelekkel, és vajon ők mit gondolhattak rólam.

Az új aktatáska megtalálása

Elkezdtem kutatni a neten új táska után. Az én szakmámban nagyon fontos, hogy az ember ápoltan és profin nézzen ki, így sürgősen be kellett szereznem egy újat. Meg is néztem az aktatáskákat egy táska webboltban, és több bőr aktatáska is szembe jött velem, amiken megakadt szemem. Végül egy bordó bőrt választottam, ami nagyon dekoratív is az apró kis díszítésekkel, amik az elején voltak, és a varrása is nagyon szépnek tűnt a képen. Emellett elég praktikus és tágas is ahhoz, hogy beleférjen esetleg az összes holmim, amit a rendezvényekre magammal kell vinnem, és ez olykor elég sok iratot jelent.

Féltem, hogy a táska, amit rendeletem mégis kicsi lesz, nem férnek bele a papírjaim, és járkálhatok tovább a szakadt táskával. De a webbolt nagyon egyszerűen cseréli nekem a terméket még 30 napon belül, ha úgy döntök, hogy mégse jó a táska, amit rendeltem, például túl kicsi.

Amúgy ebben a boltban nagyon sok szép bőr termék van még, amik engem is érdekelnének. A húgomnak úgyis nemsokára szülinapja lesz, őt is meglephetem egy divatos oldaltáskával, vagy akár vehetek neki is aktatáskát. A férje pedig üzletember, és sokat utazik, így neki biztos jól jönne egy kisebb bőrönd, amit felvihet akár a gépre is, mert befér a kabinban lévő tárolókba. De akár vehetek neki egy olyan gurulós táskatartót, ami megkönnyíti a közlekedést a reptéren, vagy egy kényelmes utazós párnát is. De a bőr pénztárcák is szépen kidolgozottak.

Külön örültem neki, hogy a boltnak van VIP klubja, és aki abba belép, külön engedményeket is kap. Mivel szeretnék még náluk vásárolni, először egy bőr pénztárcát, így ez nekem nagyon is megérné.

Összességében nagyon elégedett voltam ezzel a bolttal, mivel gyorsan kihozták a táskát, tényleg valódi bőrből készült, és semmi sérülés nem volt az anyagán. Legközelebb hallgatok a barátnőmre, és nem hetekkel később veszem észre, hogy szakadt táskával járkálok. A nagy rohanásban is ápoltan kell kinézni, főleg, ha valaki állandóan esküvőkre meg karácsonyi partikba járkál. Egy ilyen szép táskával én is magabiztosabban kezelem majd a hatást.