Egy rendezvényháznak vagyok a programszervezője. Ez annyit tesz. hogy a rendezvényházat kiadjuk különböző alkalmakra, legyen itt szó egy szalagavatóról, esküvőről, vagy akármilyen konferenciáról vagy éppen találkozóról. És ennek a körülményeit és lehetőségeit nekem kell lebonyolítanom a hangtechnikától elkezdve, az asztalterítékig, mindent. Persze ez nem azt jelenti, hogy nekem kell felszerelnem az óriás hangfalakat és lámpákat, vagy szalvétát hajtogatnom, de minden olyan emberrel nekem kell kommunikálnom, akik az ilyen szolgáltatásokért felelősek, és akik ezeket kivitelezik. Majd pedig nekem kell ezekről árajánlatot kérnem és az ügyféllel megegyeznem. Én nagyon szeretem ezt a munkát. Nem csak azért, mert kreativitást és fegyelmezettséget igényel, hanem azért is, mert a legkülönbözőbb dolgokkal találhatom magamat szemben.

Például nem olyan régen helyet adtunk egy autentikus görög esküvő vacsorahelyszínének. De volt már példa olyanra is, hogy kemény motorosok jelentek meg és azt hittük, hogy itt kő kövön nem fog maradni, mivel egy Harley Davidson találkozóra készültek, de mint kiderült, ezek a marcona motorosok a legnyugodtabb és jó szívűbb emberek.
Ez alkalommal is egy hasonló férfiakból és néhány nőből álló brigádot fogadtunk, akik egyfajta autóstalálkozót szerveztek, mely nem is egy olyan komolytalan dolog volt, mint kiderült, hanem egy egészen profi vitakör, konferencia volt a különböző váltóolajokkal kapcsolatban. Nem igazán értek a váltóolajokhoz, de az biztos, hogy most ezúttal kicsit füleltem, mert hasznos dolgok hangzottak el. Mind az automata, mind a félautomata és a manuális váltók kapcsán. A legtöbb olaj szerencsére már univerzális, de oda kell figyelni az előírásokra. Van olyan, amely még a szervóba is alkalmazható.
Rengeteget beszéltek továbbá a váltóolajok különböző előnyeiről. Csak, hogy példaként említsek párat. Szó volt az automata váltókról, ahol a megfelelő olaj használata többek közt tompítani tudja az ütésszerű váltás. Ezen kívül sok szempontból optimalizálja az autó felhasználást. A váltóműben megnő a korrózió és kopás elleni védelem és az élettartamát is megnöveli. A meghosszabbítás kapcsán az olajcserére is kitértek, hogy egy kellő módon beolajozott váltó az olajcsere periódust is képes meghosszabbítani. És még sorolhatnám, tényleg rendkívül izgalmas dolgokról volt szó. Ezen kívül csináltak egy ár-érték összehasonlítást is, ahol a különböző márkájú váltóolajok össze vannak gyűjtve és megvásárolhatóak. Itt több weboldal és bolt neve merült fel, ahonnan pedig szavazás alapján kiválasztották a legjobb váltóolaj boltot.

Egy szóval igen érdekes konferenciának lehettem fül és szemtanúja, amiből tanulhattam is. Ezeket pedig azért írhattam le, mert egy magán csoportosulás, autóstalálkozó szervezésében jött létre ez az esemény, így nem valamilyen nagy cégnek a következő évi legújabb szuper dolgait szivárogattam ki.
De ilyenekkel is találkoztam már. Persze ezekről nem beszélhetek egy szót sem, de ezért is szeretem annyira ezt a munkát. Olyan sokszínű és változatos emberekkel találkozom, a témákról nem is beszélve. Hozzá teszem egy mezei esküvőt is nagyon jó érzés lekoordinálni, de ott nem azért, mert különböző váltóolaj márkákról tudok egy kis extra ismeretet felcsipegetni, hanem azért, mert két embernek láthatom, ahogy a szerelem egyesíti a sorsát. Az ilyeneknek is nagyon tudok örülni.