Szeretem a művészetet, szeretem a kiállításokat ezért gyakran el is látogatok ilyen rendezvényekre, ha időm és lehetőségem engedi. Most utoljára itt az Yblben, egy nem szokványos rendezvényen vettem részt, erről szerettem volna mesélni.

Ékszerkiállítást rendeztek, több, mint 200 kiállító részvételével a nagyteremben. Az ékszerkészítés minden formája felvonult és olyan érdekességeket lehetett látni, amik korszakalkotóak lehetnek a későbbiekben, de természetesen felvonultak az újdonságok mellett a klasszikusok is, új kollekciójukkal.

Innováció

Először nagyon meglepődtem, mikor megláttam az újrahasznosított ékszereket. Mikor először a látóterembe került a műanyag kupakokból készült nyaklánc, azt hittem, rossz helyen járok, vagy csak meg akarják viccelni itt a nézőközönséget.

Aztán gyorsan kiderült, hogy ez csak művészi túlzásként van ide kiállítva, érzékeltetvén azt, hogy a vitrin további részében látható műanyag ékszerek, amik, megjegyzem csodás pontossággal és meglehetősen ízlésesen lettek elkészítve, pontosan miből is készültek.

Aztán tovább haladva láthattunk még szövetből és fából készülteket a természetesség jegyében, illetve a fém ékszerek is megjelentek. Voltak klasszikus fémekből készültek, de nekem nagyon tetszettek a vas és réz ötvözetéből előállított, kicsit markánsabb darabok.

Klasszikusok

Na, és természetesen a régi jó klasszikus darabok is megjelentek a kiállításon. Imádom a gyémántokat, ezért egy darabig elidőztem annál a pultnál, és gyönyörködtem a kincsekben.

A gyöngyékszerek még mindig méltóságot és eleganciát biztosítanak viselőjének, ezt magam is megtapasztaltam, hiszen módom adódott felpróbálni egy tájföldi halászok által, sok év alatt összegyűjtött kincsekből álló nyakláncot, amelynek értéke, ahogy nézetem, körülbelül a lakásoméval vetekszik.

És ha már az árnál tartunk, az este meglepetése nekem a swarovski köves ékszerek standja volt. Az rendben van, hogy ezek az ékszerek gyönyörűek, és a minőségi csiszolásnak köszönhetően elképesztően szikrázó megjelenést biztosítanak viselőjüknek, na de az nagyon meglepett, hogy mennyire lecsökkent az áruk az elmúlt pár évben.

Néhány ezer forintért csodálatos swarovski fülbevalókat lehet vásárolni, amit én ez alkalommal sem mulasztottam el, természetesen.

A zsákmányom négy pár fülbevaló, kettő kisebb köves, ami mindenhez passzol, és kettő kicsit bátrabb, feltűnőbb megjelenésű darab, amit inkább alkalmakra gondoltam felvenni.

Ezen kívül még kísértésbe ejtett vagy 10 pár fülbevaló, imádom őket és legszívesebben elhoztam volna mindet, de nem akartam túlzásba esni. Szerencsére kiderült, hogy ezeket az interneten is be tudom szerezni, ebből kifolyólag biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb a gyűjteményem részeit fogjak azok a darabok is szintén képezni. Sőt, azt hiszem, riasztom a barátnőimet is, mert ők is nagyon szeretik az ékszereket, és biztosan sikert aratok, ahogy elmesélem nekik, hogy micsoda zsákmányra leltem, és honnan tudják ezeket, vagy hasonló darabokat ők is beszerezni.

Összességében pozitív élménnyel távozom és sok olyan benyomással, amit még emésztenem kell. és ne feledjük, négy pár új, swarovski fülbevalóval.