Újfent bebizonyosodott, hogy rendezvényhelyszínként megannyi szempontot figyelembe kell vennünk. Egy kisebb átalakítást végeztünk a főépületen, ami elkerülhető lett volna, ha korábban kicsit előrelátóbbak vagyunk. Pedig mi tényleg igyekeztünk mindenre odafigyelni, természetesen akadálymentesített megközelítést és parkolási lehetőséget is biztosítottunk a helyszín környékén, és, ahogy azt kell, akadálymentes mosdó is van a földszinten. A rámpák külön jól jönnek (a rollerező gyerekek mellett) a kismamáknak, akik így könnyen tudják betolni a babakocsikat, ha rendezvényre érkeznek.

Igen ám, de mi lesz az ikrekkel? Erre még mi sem gondoltunk anno. Egészen addig nem merült ez fel problémaként, amíg nem kaptunk egy megkeresést egy nagy volumenű, ikernevelésről szóló rendezvénysorozat lebonyolítását illetően. A havonta megrendezésre kerülő mini-konferencia néhány előadása a tervezet szerint baba-mama-papa program lesz, vagyis a szülők mellett kifejezetten a csemetékhez is szólnak majd az előadók. Emellett a projekt részét képezi szinte már természetes módon az előadások idejére biztosított gyermekmegőrző és játszóház a pavilonban.

Ebből adódik, hogy rengeteg ikerpárra számíthatunk majd a jövőben, és biztosan akad majd köztük egészen kicsi is. Mint már említettem, akadálytalanul érkezhetnek hozzánk a babakocsisok. Legalábbis mi ezt gondoltuk. Kiderült azonban, hogy egy iker babakocsi épp csak annyival szélesebb az egyszemélyes változatnál, hogy nálunk sajnos nem fér be az ajtón. Elég nagy problémát jelent ez, mivel a rendezvénysorozat igen komoly témákkal foglalkozik, kifejezetten ikres családoknak címezve, ezért nem engedhetjük meg magunknak sem mi, sem pedig a szervezők, hogy a célközönség ne férjen be az ajtón. Ilyesmiről szó sem lehet.

Szerencsére az önkormányzat épp családcentrikus pályázatok kiírásával halmoz el minket és még néhány másik szervezet is támogatja a korszerűsítést, ezért viszonylag gyorsan és kevés önerőből meg tudjuk oldani az átalakítást. A kérdés már csak az, hogy hogyan menjünk biztosra.

Ehhez egy kisebb felmérést végeztünk pár “ikerszülőket” összefogó közösségi oldalon, hogy ki milyen babakocsit használ a különböző korú ikerpárja furikázása céljából. Igyekeztünk a célközönségünkhöz hasonló mintát vizsgálni, de ez nehéz, még nincs kerületi ikerszülős csoport és egyébként is, a konferencia remélhetőleg távolabbról is vonz majd hozzánk ikres családokat. Végül a szervezőkkel sikerült megegyezni. Aláírtunk egy helyszínhasználati szerződést, aminek az egyik pontja kiköti, hogy az első előadás napjáig be kell fejezni az ajtók kibővítését. Így nyerünk egy kis időt. A szervezők elindítják a program promotálását, így az érdeklődők között is le tudjuk futtatni a felmérést.

Még egy hónap hátra van a kezdésig, de máris eredményes volt a közvélemény-kutatás. Az érdeklődők között a legtöbben az ikreket hasonló Dorjan iker babakocsiban tolják egyik helyről a másikra. Valószínűleg azért, mert ez a legjobb modell a piacon és rengeteg színben kapható. Utánanéztünk a méreteknek, és úgy tűnik nem fogunk mellélőni, ha ez alapján tervezzük újra a rámpákat és az ajtókat.

Mivel a szülők túlnyomó többségben a Dorjan babakocsit választják ikreik számára, utánanéztünk, mitől lehet ez ennyivel jobb, mint a többi modell. Nagy előny lehet, hogy lényegében minden kellék, mózeskosártól kezdve az autós babahordozóig jár a babakocsi szetthez. Természetesen mindenből kettő. Ugyanez vonatkozik a sport ülőrészhez, amivel át lehet alakítani a fekvőfelületet, különösen, ha már nagyobbak az ikrek és tudnak ülve nézelődni.

Manapság már alapvető elvárás egy babakocsi felé, hogy nagy kerekei legyenek, amiken könnyen, biztonságosan, „zökkenőmentesen” lehet tolni a kicsiket. A Dorjan ikerbabakocsiknak ráadásul felfújható kerekei vannak, amik még simábbá teszik az utat a babák számára. Egészen pontosan három ilyen kerékkel rendelkezik a járgány, hátul a széles vázon kettő, elöl pedig egy. A biztonsági fék szintén alaptartozék, de egy iker babakocsinál ez különösen fontos, hiszen kétszeres súlyt kell lefékezni adott esetben. Természetesen ebben sem szenved hiányt a Dorjan babakocsi, amin a hátsó kerekek fékezhetőek és ki is lehet őket biztosítani, ha hosszabb ideig szeretnénk parkolni az ikrekkel.

Már egy rugdalózó kisbabával is macerás művelet a bevásárlás, hát még kettővel. A közösségi csoportban az ikres szülők jellemzően kiemelik a bevásárlótáska és a pelenkázó táska fontosságát, pont emiatt. Nagyban megkönnyíti ugyanis a dolgukat, ha minden szükséges dolgot, beleértve a bevásárlás eredményét a babakocsira könnyen illeszthető, azzal kompatibilis táskákba pakolhatnak, amit utána könnyedén átemelhetnek az autóba, onnan pedig a lakásba, amikor hazaérnek.

Lényegében tehát minden, a modern babakocsik felé támasztott elvárást teljesíti a Dorjan iker babakocsi. A szülőknek semmilyen funkcióról, kiegészítőről nem kell lemondani a dupla boldogság miatt, ők is maradéktalanul élvezhetik a szülő- és bababarát babakocsi minden előnyét.

Többen kiemelték az ingyenes házhozszállítást, mint vonzó tulajdonságot a Dorjan iker babakocsi esetében. Akik erről az oldalról rendeltek, azokhoz ingyen juttatták el a méretes csomagot. A vidéki ikrek szüleinek sem kell aggódni, az ingyenes kiszállítás az ország egész területére vonatkozik. Képzeljük csak el, mennyire leegyszerűsíti ez a szülők dolgát! Tegyük fel, hogy az ikrekkel épp terhes kismama is szeretne beleszólni abba, hogy miben tologatják majd a kicsiket. Ha egy vidéki kisvárosi családról van szó, akkor nem egyszerű olyan helyet találni, ahol kapható jó minőségű iker babakocsi. Ha egyből sikerül is kiválasztani a megfelelőt, akkor is jókora autózás eredménye az, hogy a kiválasztott babakocsi az otthonukba kerüljön. Mennyivel egyszerűbb ezt elkerülni és otthonról megrendelni a garantáltan jó minőségű iker babakocsit. Ezért sem meglepő, hogy a közvélemény-kutatásunk során ezzel a szemponttal találkoztunk a leggyakrabban, ezt dicsérték a legtöbben.

Azért is nagyon hasznos volt ez a kis felmérés, mert így mi is eggyel közelebb kerültünk az ikres szülők életéhez, és a szervezők is új ötlettel gazdagodtak. Felmerült ugyanis, hogy egy babakocsikkal foglalkozó céget is felkérnek majd, hogy mutassa be az iker babakocsik legfontosabb funkcióit, ami főleg várandós szülők számára lehet fontos, hogy felkészülten választhassanak kocsit a dupla gyermekáldáshoz. Még az is lehet, ezt a népszerű babakocsit forgalmazó céget keresik majd meg ez ügyben.