Minden rendezvénynek megvan a maga témája. Az az igazán jó esemény, amely az események menetét ehhez tudja igazítani, és végül még azok számára is kiderül, hogy miért is vannak ott, akik mondjuk csak kísérőként vettek részt ezen, és nem akkora elkötelezettjei az adott témának.

Számtalan ilyen jellegű eseményen veszek részt a munkámból kifolyólag, és a tapasztalataim szerint mindig azok sülnek el a legjobban, amelyek pontos forgatókönyvhöz vannak igazítva, így a vendégeknek nincs idejük unatkozni. Egy nagyobb tömeget egyszerűen muszáj szórakoztatni, mivel az alaphangulat kihat a résztvevők nagy átlagára, és ha egyszer eluralkodik az unalom, a kedvtelenség és az érdektelenség, akkor onnan nagyon nehéz az embereket visszarángatni a jobb kedélyállapotukba, hát még arra a pontra, ahol értelmesnek tartják az ottlétüket.

Ettől függetlenül a kisebb szüneteknek is nagyon jó hatásuk tud lenni. Ilyenkor a résztvevők megbeszélhetik az eddig történtekhez fűződő véleményüket, esetleg örülhetnek egy rég nem látott ismerősnek, de egy teljesen új és váratlan téma is szóba jöhet.

Nagyon meglepődtem, amikor egy állatvédelemről szóló rendezvény során odajött hozzám egy fiatal pár, és a helyszínen felszerelt napelem rendszerekről kezdett érdeklődni. Én eddig azt hittem, hogy a vendégeknek fel sem tűnik az, hogy a rendezvényház napelem rendszer segítségével oldja meg az áramellátást. De úgy tűnik, tévedtem. Ezek után már azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy nem ők az egyetlenek, akiket érdekel ez a téma, és akár egy erről szóló előadásra is eljönne.

Szívesen segítettem ebben a témában ennek a szimpatikus ifjú párnak, azonban nem akartam túl sokat erről beszélni, hiszen most nem emiatt voltunk ott, és szerettem volna, hogy ha arra is oda tudnak figyelni, ami miatt eljöttek. Így tehát első körben egy két adatot szolgáltattam nekik arra vonatkozóan, hogy mikor is szereltettük fel ezeket, mennyibe kerültek, mennyi időbe telt a folyamat, és számunkra mennyire jövedelmező ez a megoldás. Erről az utóbbiról határozottan állíthatom, hogy nagyon. Így végül átnyújtottam nekik egy cetlit, amelyre felírtam annak a weboldalnak a címét, amelyről rengeteg információt beszerezhetnek a napelemek témával kapcsolatban, valamint akár meg is egyezhetnek, hogy ez által a cég által szereltessenek fel a házukra ilyen jellegű energiaforrást.

Emlékszem még azokra az időkre, amikor még külön kellett fizetnünk az áramfogyasztásért. Hát… mindig fájt a szívem, amikor be kellett nyújtani a számlákra a pénzt. Főleg még a vállalkozás legelején, amikor éppen csak megtermeltük mindenre a pénzt, de túl sok profitunk nem származott ezekből az akkor még kisebb eseményekből. Hatalmas segítség volt a napelem a számunkra. Utána kezdett igazán fellendülni a piac, főleg, hogy mi is többet mertünk ígérni az ügyfeleknek, hiszen nem kellett aggódnunk, hogy mi lesz akkor, ha még egy hűtőt be kell szerelni, netán még egy zenekar is fellépne.

Így tehát mindenkinek szívből merem ajánlani ezt a módszert, hiszen csakis jó irányba terelheti az életüket.