A munkából hazatérve, a postaládámba be volt dobva egy szórólap, ami a téli betegségekről és kezelésükről hirdetett egy előadás sorozatot az Yblben. Mivel már én is átestem egy masszív influenzán az ünnepek alatt, gondoltam el kéne menni és tágítani egy kicsit az ismereteimet. Hétvégén amúgy is elég pocsék időt mondtak, mást nem nagyon lehet csinálni, maximum takarítani otthon – habár az megvár később is.

ACC-600
ACC-600

Szombat reggel fel is kerekedtem, de volt bennem egy kis bizonytalanság, hogy mit fogok hallani, látni vagy egyáltalán tapasztalni, mert az volt az elképzelésem, hogy egy nagyon unalmas, langyos teás kiállítás lesz. Az első meglepetés akkor ért, amikor beértem, és nem csak egy-két ember lézengett, hanem kész tömeg tolongott a pavilonok körül. Első ránézésére minden igényes volt, hozzáértő emberek, sőt orvosok várták a kérdezni vágyókat. Az egyik sarokban felállított színpadon ismeretterjesztő előadásokat tartottak illetve termékeket mutattak be. Miután lejártam a lábam, le is ültem az egyikre, ami pont a köhögéscsillapítókról szólt. Mivel két hétig alig aludtam a köhögés miatt, kifejezetten érdekelt, hogy mit tanácsolnak. Szó volt arról a szokásos fémáról, hogy nem sok, hanem rengeteg folyadékot kell inni, de mindenképp érdemes valamilyen orvosságot is beszerezni. Erre a célra ajánlották az ACC termékcsaládot, amit már régről is ismerek, és az erősebb köhögésre az ACC 600-at javasolják, mert úgy hamarabb túllehetünk a betegségen. Szerencsére ezek vény nélkül kapható gyógyszerek, bármelyik patikában beszerezhetőek, de a ráadás az (amit nem is tudtam eddig), hogy már online is beszerezhetőek, így, amikor agonizálunk a betegség karmai között, csak házhoz hozatjuk, és nem kockáztatjuk meg, hogy súlyosbodjon az állapotunk. A szövődményekkel amúgy is vigyázni kell!

Azt kell, hogy mondjam, a rendezvény rendkívül hasznos volt, számtalan praktikát tudtam meg, és jegyzeteltem fel magamnak, hogy a legközelebbi betegségnél már kemény kézzel bánhassak el vele. Néhány vendéggel szóba elegyedtem, és többen is azon a véleményen vannak, hogy nem szeretik a gyógyszereket, mert nem igazán ismerik őket. Én azt tanácsoltam nekik, hogy keresgéljenek az interneten, például ott, ahonnan én megrendelem a háztartásban mindig szükséges gyógyszereket, többek között az Algoflexet vagy az ACC 600-at. Találkoztam egy idős nénivel is, aki attól tartott mindig, hogy félrenyeli a nagy pirulákat, de megrágni nem meri, így inkább nem akar bevenni semmit. Gyorsan ajánlottam neki az utóbb említett gyógyszert, ami pezsgőtabletta formájában kapható, úgyhogy nem kell félnie a félrenyeléstől.

Ezek után úgy éreztem, hogy nem csak én tanultam valamit, hanem másoknak is mondhattam valami hasznosat, ami egyébként az egész rendezvényre jellemző volt. Hosszasan beszéltek még szakorvosok a fájdalom fajtáiról és azok csillapításáról, illetve számtalan ezekre szedhető ellenszerről, amiket szintén be lehet már szerezni az internetről. Micsoda mázli, hogy a XXI. században élünk, és nem kell megküzdenünk az elemekkel, ha csillapítani szeretnénk szenvedésünkön. Visszaemlékezve, amikor Karácsony tájékán alig bírtam megszólalni, jól jött volna az ACC 600 vagy 200. Mostantól, ha ágynak dőlök, ki se mozdulok.

A rendezvény után írtam a szervezőknek egy levelet, hogy megköszönjem a szervezést, illetve a remek előadókat. Manapság nagy szükség van az ilyen tudományos fejtágításokra, mert sok kérdés van az emberekben, amire nem tudják, hogy hol kapjanak választ, pedig ebben az esetben pont az egészségükről van szó, amit nem szabad elhanyagolni egy kicsit sem.